Prima pagină > Cele mai > Top 10 cele mai rapide animale

Top 10 cele mai rapide animale

Top 10 cele mai rapide animale

Cele mai rapide animale din lume

Daca ceva se misca, altcineva doreste sa afle cat de repede se misca si care este viteza maxima inregistrata. Nu putem nega – nevoia de viteza este in sangele nostru. Pentru a alcatui lista “Top 10” a celor mai rapide animale din lume, se masoara viteza lor maxima de deplasare pe diferite distante. Urmatorul clasament este obtinut pe baza vitezelor maxime inregistrate pe distante de aproximativ 400 de metri. De departe, Cel mai rapid animal din lume este ghepardul, urmat de pronghorn si leu.

1. Ghepardul (114 km/h)

Cel mai rapid animal din lume - GhepardulGhepard

Ghepardul (Acinonyx jubatus) – membru al familiei pisicilor salbatice mari – este de departe cel mai rapid animal. Ghepardul are o acceleratie exploziva, fiind capabil sa atinga in 3 secunde, pornind de pe loc, o viteza de 114 km/h, fiind mai rapid decat majoritatea masinilor de curse.

2. Pronghorn-ul (95 km/h)

Alt animal rapid - Pronghorn-ulPronghorn

Pronghorn-ul (Antilocapra americana) este un animal complet unic pe aceasta planeta, al carui nume inseamna “capra antilopa americana”, dar acest pronghorn – care seamana cu un cerb – nu este nici capra, nici antilopa, ci este singurul membru supravietuitor al unei specii foarte vechi, care a trait acum 20 de milioane de ani. Pronghorn-ul – un animal nativ din America de Nord – este cel mai rapid animal din emisfera vestica, care poate atinge o viteza de 95 km/h. Desi este mai lent decat ghepardul, pronghorn-ul isi poate mentine viteza maxima pe distante mult mai lungi, datorita faptului ca are inima si plamanii mari.

3. Leul (80 km/h)

Al 3-lea animal rapid - LeulLeu

Leul (Panthera leo) – care poate cantari pana la 250 kg – poate atinge viteze de pana la 80 km/h, atunci cand alearga dupa prada.

4. Gazela lui Thomson (80 km/h)

Animal rapid si gratios - Gazela lui ThomsonGazela lui Thomson

Gazela lui Thomson (Gazella thomsoni) – una dintre cele mai cunoscute gazele, numita astfel dupa exploratorul Joseph Thomson – este intalnita pe pajistile si campiile intinse din nordul Tanzaniei si sudul Kenyei. Are o greutate de pana la 29 kg si simturile auzului, vazului si mirosului foarte bine dezvoltate, ceea ce ii compenseaza vulnerabilitatea din campiile intinse. Gazela lui Thomson poate scapa de pradatori si datorita abilitatii sale de a alerga cu o viteza de pana la 80 km/h, cat si capacitatilor sale de a se intoarce rapid si de a inainta prin sarituri.

5. Gnu-ul albastru (80 km/h)

Locul 5 - Animale rapide - Gnu-ul albastruGnu albastru

Gnu-ul albastru (Connochaetes taurinus) – una din cele doua specii de gnu (gnu este o antilopa Africana de talie mare) – este un animal ierbivor vargat, intalnit in sudul si estul Africii, care poate atinge o viteza de 80 km/h.

6. Springbok-ul (80 km/h)

Un animal rapid si saltaret - Springbok-ulSpringbok

Springbok (Antidorcas marsupialis) este o gazela sud-africana ce cantareste pana la 50 kg. Aceasta poate sari in inaltime pana la 3 metri si jumatate, iar sariturile ei in lungime ating 15 metri. Astfel, Springbok-ul poate alerga cu viteze de pana la 80 km/h.

7. Calul “Quarter” (76 km/h)

Cea mai rapida specie de cai - Calul "Quarter"Calul „Quarter”

Calul “Quarter” (Equus caballus) este o rasa americana de cai, ce exceleaza in alergatul pe distante scurte, putand atinge o viteza de pana la 76 km/h.

8. Cainele salbatic African (72 km/h)

Cel mai rapid caine din lume - Cainele Salbatic AfricanCaine Salbatic African

Cainele salbatic African (Lycaon pictus), care mai este cunoscut si sub denumirile: “Caine pictat” sau “Caine african de vanatoare” este un caine foarte rar, care cutreiera campiile, pajistile si padurile Africane. Desi cantareste pana la 36 kg, poate alerga cu o viteza de 72 km/h.

9. Elanul (72 km/h)

Cel mai rapid cerb - ElanulElan

Elanul (Cervus canadensis) este una dintre cele mai mari specii de cerbi, un animal masiv a carui viteza ajunge pana la 72 km/h.

10. Lupul de prerie (69 km/h)

Specie canina rapida - Lupul de prerieLupul de prerie

Lupul de prerie (Canis latrans) este o specie canina din America de Nord si Centrala, a carei viteza maxima inregistrata este de 69 km/h.

http://www.artacunoasterii.ro

Reclame
Categorii:Cele mai
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: