Prima pagină > Curiozitati > Curiozitati Despre Pisici

Curiozitati Despre Pisici

Torsul pisicii este asemanator cu tratamentul cu oscilatii acustice la oameni, si poate ajuta la diminuarea dezvoltarii osteoporozii si chiar poate stimula regenerarea cresterii oaselor la persoanele in varsta.

Mustatile o ajuta sa determine daca poate trece printr-o gaura sau alta.

[IMG]

Pisica pe tot parcursul vietii poate aduce pe lume pana la 100 de pui.

In Egiptul antic pe timpul faraonilor, fiica Zeului Ra – Bastet era infatisata sub forma de pisica.

Pisicile niciodata nu miauna una cu alta. Acest sunet este conceput special pentru oameni.

O pereche de pisici si urmasii lor pot aduce in 7 ani pana la 420 000 de pisoi.

Pisicile “sociabile” te urmeaza din camera in camera, pentru a monitoriza actiunile tale.

In Egipt pisica era pretuita nu doar pentru natura sa divina, pe langa faptul ca ele omorau soareci si serpi, ele erau chiar dresate pentru a strange pasarile in timpul vanatorii asemeni unui caine.

La pisici transpira doar pernutele labelor. Posibil, ai observat urme umede pe masa dupa vizita la un veterinar?

Pisicile pot emite aproximativ 100 de sunete diferite. Pentru comparatie – cainii doar 10.

Pisica cand cade actioneaza totdeauna in acelas mod. In primul indreapta capul, apoi spinarea, apoi picioarele, iar la sfarsit arcuieste spinarea pentru a amortiza aterizarea.

Daca pisica roade cu ghearele mobila, incercati in acel loc sa dati cu aroma de lamaie sau portocala. Pisicile urasc aceste mirosuri.

Cu cat mai mult vorbesti cu pisicile, cu atat mai mult ele vorbesc cu tine.

Desenul de pe suprafata nasului la pisica, este unical, asemeni amprentelor la om.

Girafa, Camila si pisica sunt singurile animale care in timp ce se deplaseaza merg mai intai cu piciorul stang apoi cu dreptul. Acest lucru asigura viteza de deplasare, agilitate si liniste.

Egiptenii bierbereau sprancenele, ca semn de doliu, atunci cand deceda pisica lor.

Ce varsta are pisica ta din punct de vedere uman? Daca pisica ta are 3 ani, aceasta corespunde cu varsta de 21 de ani la om. Daca 8 ani, atunci 40. Daca 14, atunci 70 de ani umani.

Urechea la pisica se poate roti la 180 de grade. In fiecare ureche a pisicii sunt 32 de muschi, pentru a controla miscarile urechii ele se folosesc de 12 sau mai multi muschi.

Durata medie de viata a unei pisici domestice este 15 ani, in timp ce cea salbatica are o medie de la 3 la 5 ani.

Potrivit datelor din Universitatea din Lyon in lume exita aproximativ 400 milioane de pisici domestice. Pe primul loc se situeaza Australia, unde la 10 locuitori sunt 9 pisici. Pe continentul Asiatic pe primul loc este Indonezia, aici sunt peste 30 milioane de pisici, in Europa primul loc il ocupa Franta cu 8 milioane. Cu toate acestea sunt tari de exemplu Peru, Gabon unde poti vedea foarte rar o pisica.

In fiecare an locuitorii din SUA cheltuie 4 miliarde de dolari pe mancare pentru pisici. Aceasta este cu 1 miliard de dolari mai mult, decat ei cheltuie pe mancarea nou-nascutilor.

Daca pisica este langa Tine, si coada ei tremura, aceasta este cel mai puternic sentiment de dragoste, pe care ea il poate manifesta. Cand coada incepe sa coboare in jos, aceasta inseamna ca dispozitia la ea s-a modificat, poti sa o lasi singura, ea nu se v-a supara.

Daca pupilele sunt dilatate, indiferent ca este luminos in camera, inseamna ca pisica este interesata de ceva anume sau are o dispozitie de joaca.

Pisicile pentru a vedea au nevoie 1/6 lumina, din lumina necesara omului. Vedea lor pe timp de noapte este incredibila. Noaptea ochiilor le este de ajuns si lumina care se reflecta de la retina.

Pisicile, spre deosebire de caini, nu pot fixa privirea pe obiecte ce sunt la mica distanta de ele, adica pisicile pot vedea bine doar la distante mari, iar cainii invers, la mici. De fapt, pisica vede cel mai bine la o distanta de la 75 cm pana la 2-6 metri.

Sensibilitatea pisicii la sunete este de 3 ori mai mari decat la om! (daca asculti muzica la volum mare sau in camera este pornit televizorul, ar trebui sai oferi pisicii oportunitatea de a iesi din camera).

La pisica tremura maxilarul de jos si bate din dinti, doar in cazul cand prada este de neajuns.

Pisicile simt mirosul de 14 ori mai puternic, decat omul.

In plus, fata de nas, pisicile pot prinde mirosurile si cu asa numitul “Tub Jacobson”, situat pe cerul gurii in spatele incisivilor.

Reclame
Categorii:Curiozitati
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: