Prima pagină > Cele mai > Cele mai ciudate, spectaculoase si inedite strazi, drumuri si sosele din intreaga lume

Cele mai ciudate, spectaculoase si inedite strazi, drumuri si sosele din intreaga lume

Ebenezer Place – Scotia detine recordul omologat de Guinness Book ca fiind cea mai scurta strada din lume. Are o lungime de 2,06 m iar la numarul 1 este adresa singurei cladiri de pe acesta strada, Hotelul Mackays. Strada a fost inscrisa oficial in anul 1887.
Drumul catre Giza – Egipt –detine recordul pentru cel mai vechi drum pavat din lume care mai este inca vizibil. Drumul are o vechime de aproximativ 4600 de ani si a fost folosit initial pentru a transporta blocurile de piatra folosite la constructie catre Giza.
9 de Julio Avenue – Argentina – detine recordul pentru cea mai lata strada din lume. Are cate 6 benzi de circulatie pentru fiecare sens plus alte cate 3 bezi utilitare si trotuare. Are o latime aproximativa de 140 m. Numele ei a fost dat in cistea Zilei de Independenta a Argentinei – 9 iulie 1816.
Baldwin Street – Noua Zeelandadetine recordul pentru cea mai abrupta strada din lume. Strada are o inclinatie medie de 35 % si la fiecare 2,86 m urcati creste diferenta de nivel cu 1 m.
Lombard Street – SUA – este considerata cea mai intortocheata strada din lume. In momentul de fata se circula intr-un singur sens. Strada a fost construita in stilul serpentinelor montane deoarece la momentul respectiv se considera ca panta ar fi prea abrupta pentru majoritatea vehiculelor.
Magic Roundabout – Swindon , Marea Britanie este considerat cel mai complicat si mai confuz sens giratoriu din lume. A fost construit in anul 1972 si are in componenta alte 5 sensuri giratorii mai mici.
Pan-American Highway – este considerat cel mai lung drum din lume. Autostrada parcurge doua continente, America de Nord si A merica de Sud si are o lungime de 48 000 km.
Putrajaya – Malaezia – cel mai mare sens giratoriu din lume. Are o circumferinta de 3,4 km.
Parliament Street – Anglia –  este considerata cea mai ingusta strada din lume cu o latime de numai 64 cm si o lungime de 50 m.

 

http://cel-mai.ro

Reclame
Categorii:Cele mai
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: