Prima pagină > Cele mai > Cele mai frumoase ape curgatoare din lume

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume (Galerie foto)
Foto: travel.yahoo

Raul Cano Cristales din nordul Columbiei este adesea considerat a fi cea mai frumoasa apa curgatoare din lume, in special datorita culorilor iesite din comun care se pot vedea pe cursul sau – de la rosu si galben pana la nuante de albastru, negru si verde. Insa, acest rau nu este singurul din lume care are o frumusete uimitoare, existand si alte ape curgatoare care merita vazute cel putin o data in viata.

Iata care sunt cele mai spectaculoare ape curgatoare de pe Pamant, potrivit Travel Yahoo!:

1. Raul Cano Cristales

Asa cum este mentionat si mai sus, raul impresioneaza printr-un aspect ametitor, cu nuante mai mult decat neobisnuite pentru o apa curgatoare.

Culorile apar de la algele care infloresc in timpul verii. Pe parcursul a mai putin de 100 de kilometri si cu o latime care rar depaseste 20 de metri, acest rau din nordul Columbiei ofera si alte experiente care par de pe alta lume.

Singura problema este ca nu se ajunge usor la el. Pentru a face asta trebuie sa iei avionul de la Villavicencio la Macarena, sa mergi pe trasee nemarcate si abia apoi sa ajungi la aceasta bijuterie de apa curgatoare.

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume (Galerie foto)

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume (Galerie foto)

2. Raul Futaleufu

Pitorescul oras Futaleufu ofera acces la raul care ii poarta numele, promitand o experienta care poate rivaliza cu oricare de acest gen din lume. Raul este alimentat de un izvor glaciar, astfel ca are ape reci si foarte limpezi.

Este o destinatie populara pentru iubitorii de rafting si de caiac canoe, strabatand paduri luxuriante si vai din Argentina pana in Chile. De pe raul Futaleufu pot fi vazuti Anzii si lacurile din nordul Patagoniei.

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume (Galerie foto)

3. Fluviul Zambezi

Fluviul Zambezi, care are o lungime de 2.700 de kilometri, traverseaza sase tari ale continentului african inainte de a se varsa in Oceanul Indian, oferind o serie de cai prin care se poate explora viata de pe malurile lui si frumusetea Africii.

Fluviul este al patrulea ca lungime in Africa, dar este mai cunoscut pentru cascada Victoria, cea mai inalta cascada din lume – 107 metri, care a fost inclusa in cele sapte minuni naturale ale lumii.

In fiecare an, aproape un milion de persoane viziteaza cascada pentru a vedea uriasa cantitate de apa care se revarsa. De asemenea, turistii mai curajosi pot avea parte de o experienta care genereaza multa adrenalina: pot inota destul de aproape de marginea cascadei, intr-un loc special amenajat si sigur.

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume (Galerie foto)

4. Fluviul Yangtze

Acesta este cel mai lung fluviu din Asia, oferind posibilitatea de a explora viata si cultura Chinei de dincolo de malurile sale. Multe dintre croazierele care se fac pe acest fluviu sunt mai scurte de o saptamana, dar garanteaza ca turistii vor avea parte de una dintre cele mai veritabile experiente rurale chineze.

Intr-o astfel de croaziera poti vedea peisajul impresionant care include si munti, plus numeroase pagode. Iar locurile s-ar putea schimba drastic in urmatorii zece ani, potrivit unor previziuni, asa ca, pentru cei care pot ajunge acolo, este mai sigur sa faca acest lucru cat mai curand.

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume (Galerie foto)

5. Fluviul Dunarea

Din Muntii Padurea Neagra – Germania si pana la Marea Neagra, unde se varsa, Dunarea traverseaza zece tari. Indiferent insa ca iei o barca sau un vapor, indiferent daca te plimbi pe ea cateva ore sau chiar doua saptamani (cat ofera unele croaziere), merita sa explorezi macar o mica parte din acest fluviu.

In Romania, cea mai frumoasa experienta de acest gen o poti avea la Cazanele Dunarii.

Cele mai frumoase ape curgatoare din lume (Galerie foto)

Reclame
Categorii:Cele mai
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: