Prima pagină > Cele mai > Cele mai neobisnuite plante de pe Terra

Cele mai neobisnuite plante de pe Terra

Cele mai neobisnuite plante de pe Terra (Galerie foto)

Ciudatenia este relativa. Ceea ce pentru unii pare ciudat, pentru altii este cat se poate de normal. In regatul plantelor exista totusi cateva specii pe care cei mai multi dintre noi le-am putea considera macar neobisnuite.

Rafflesia arnoldii Aceasta planta parazit are una dintre cele mai mari inflorescente din lume, ce poate ajunge sa masoare, conform DailyCognition, un metru. Are o culoare puternica, asemanatoare carnii rosii, proaspete, cu pete ce aduc cu acneea de pe fata unui adolescent.

floare

Degaja un miros neplacut, iar in spatiul de depozitare din mijloc pot fi retinuti 5,6 – 6,6 litri de apa. Planta nu are frunze, rtulpina sau radacini vizibile. Se gaseste in insulele Sumatra si Borneo, dar si in insulele Filipine.

floare1

Hydnora africana Este tot o planta parazit, ce traieste in deserturile aride din Africa de Sud, hraninsu-de cu radacinile plantelor invecinate. Inflorescenta ce raspandeste un miros la fel de neplacut atrage numeroase insecte.

floare2

floare3

Dracunculus vulgaris Miroase precum carnea ce putrezeste, are o singura petala supradimensionata, de culoarea vinului rosu, si un „apendice” urias in centru. Este nativa din Balcani, dar ajunge pana in Grecia si Anatolia, fiind introdusa chiar si in SUA, in California, Oregon si Tennessee.

floare4

floare5

floare6

Amorphophallus Este o planta care poarta atat in numele ei, cat si in forma, referiri la organul sexual masculin. Creste din Vestul Africii pana in insulele Pacificului, iar la unele subspecii inflorescenta poate avea o inaltime de 2,5 metri si un diametru de 1,5 metri.

floare7

floare8

floare9

Wollemia nobilis Acest copac bizar, cu scoarta aducand cu bomboanele de ciocolata si frunzele ca de feriga, se pare ca se gasea pe Terra si in urma cu 120 de milioane de ani. In prezent, in salbaticie, sunt mai putin de 100 de exemplare, ce pot ajunge si la 38 de metri inaltime.

floare10

floare11

Welwitschia mirabilis Aceasta planta consta in numai doua frunze si un petiol cu radacini. Frunele continua sa creasca pana cand ajung sa formeze o planta ce aduce cu o forma extraterestra de viata. Planta nu se dezvolta mult in inaltime, nedepasind 2 metri, insa se dezvolta pe o suprafata intinsa, uneori si de 7 metri.

floare13

Are o speranta de viata ce bate toate recordurile, de 400 pana la 1.500 de ani. Creste in namibia si se crede ca este o relicva din vremea Jurassicului.

Drakaea glyptodon Este, de fapt, o orhidee cu un miros deloc apetisant, din nou de culoarea carnii, polenizata numai de viespile de gen masculin.

floare14

Wolffia angusta Este cea mai mica floare din lume. Doua plante inflorite din aceasta specie incap in litera „o” scrisa cu un font minuscul.

floare15

Categorii:Cele mai
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu