Top 10 cele mai proaste obiceiuri

Top 10 cele mai proaste obiceiuri

Picioarele pe birou denotă lipsă de respect faţă de colegii de serviciu

Foto: Shutterstock

Picioarele pe birou denotă lipsă de respect faţă de colegii de serviciu

Râgâitul, flatulenţa sau lipsa de punctualitate sunt doar câteva dintre obiceiurile deranjante cu care avem de-a face zilnic. Deşi există multe obiceiuri enervante, unele dintre ele sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind de-a dreptul deranjante.

Site-ul http://www.top-10-list.org a întocmit un clasament al celor mai enervante metehne ale oamenilor  în societate. În cele mai multe dintre situaţiile descrise de autorii topului ne-am aflat cu siguranţă şi noi, cel puţin o dată.

1 Lipsa salutului

Nu puţini sunt cei cărora li s-a întâmplat să se întâl­nea­s­că cu cineva cunoscut şi în loc de salut să primescă doar o privire fixată către ei. Salutul de întâmpinare este obligatoriu între oamenii care se cunosc şi se respectă, iar lipsa lui denotă proastă creştere şi, mai mult, jigneşte persoana care-l aşteaptă şi nu-l primeşte.

2 Râgâitul

Să iei masa la un restaurant scump nu înseamnă obligatoriu să ai parte de câteva momente de linişte. De multe ori, aceste clipe sunt întrerupte de râgâitul unui individ aflat la o masă vecină. Singura ţară în care râgâitul este acceptat din punct de vedere social este Timorul de Est. În restul lumii, acest prost obicei, mai ales în timpul mesei, este condamnat.

3 Fără „te rog”  şi mulţumesc”

Precum salutul de întâmpinare, a spune „te rog” şi „mulţumesc” este un semn de bună creştere. Mulţi oameni, însă, cred că totul li se cuvine, aşa că uită adesea de aceste formule „magice”.

4 Discuţiile nepotrivite în timpul mesei

Multe prietenii sau relaţii încep cu o cină în oraş. Discuţiile în timpul mesei sunt intime şi relaxante. Printre aceste conversaţii se strecoară de multe ori şi glumele porcoase şi aluziile nepotrivite.

5 Flatulenţa

Cel mai rău este când se produce în spaţii închise. Dar, indiferent de loc şi de situaţie, flatulenţa este social inacceptabilă.

6 Lipsa de punctualitate

Fiecare dintre noi cunoaştem măcar o persoană care întârzie de fiecare dată la întâlnire. În plus, nu anunţă şi uită şi de scuze. Nimănui nu-i place să aştepte, aşa că fii punctual!

7 Impoliteţea în mijloacele de transport  în comun

Astăzi, respectul faţă de persoanele în vârstă este din ce în ce mai rar. Din păcate, puştii de 16-17 ani, care ocupă scaune în tramvai sau în autobuz, sfidând pensionarii care stau în picioare, sunt mai mulţi în prezent decât cei care cedează locurile.

8 Dezordinea

Mulţi trăiesc cu ideea greşită că cei din jurul lor n-au altă menire decât aceea de a-i servi pe ei. În consecinţă, acest tip de individ îşi lasă vasele nespălate după ce mănâncă, uită cu zilele să ducă gunoiul sau îşi împrăştie peste tot rufele murdare.

9 Picioarele pe masă

Acasă sau la birou, când stai cu picioarele pe masă arăţi lipsă de respect şi de profesionalism. Moda, lansată de filmele americane cu gangsteri, a trecut de mult.

10 Mâncatul cu mâna

Se practică în multe ţări orientale, dar aici este o impoliteţe. Iar cazurile în care un coleg vrea să guste din farfuria ta şi uită că are o furculiţă nu sunt puţine. În orice situaţie, acesta rămâne un obicei urât. Mai ales atunci când nu eşti singur la masă.

http://www.adevarul.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: