Cinci locuri din casă preferate de microbi

Cinci locuri din casă preferate de microbi

 Bacteriile pot supravieţui chiar şi luni de zile, iar în lipsa igienei şi dezinfectării, acestea ne pot îmbolnăvi.

În afară de capacul toletei, de întrerupătoare, de clanţe şi de telecomandă, tastatura calculatorului,  microbii se ascund şi se dezvoltă în locuri neaştepate. Iată cinci dintre ele.

  1. Periuţa de dinţi– mai ales dacă se află în apropierea toaletei, periuţa de dinţi devine sursă sigură de microbi. Şi asta din cauză că bacteriile din vasul de toaletă sunt propulsate la o distanţă de aproximativ doi metri atunci când este trasă apa. De aceea, periuţa trebuie ţinută într-un dulăpior închis.
  2. Prosopul de baie. Atât prosopul de bucătărie, cât şi cel de baie ar trebui schimbate la 48 de ore după prima utilizare, spălate la 60 de grade Celsius, dezinfectate şi uscate în aer liber.

    Bacteriile sunt peste tot

  3. Frigiderul. Există tipuri de bacterii care trăiesc şi se înmulţesc la temperaturi scăzute, precum cele din frigider. Microbii de aici provin de la alimentele pe care le depozităm (legume, fructe, ouă). Săptămânal, frigiderul trebuie curăţat cu soluţii dezinfectante sau cu bicarbonat de sodiu şi cu o soluţie de oţet.
  4. Maşina de spălat. Rufele pot ieşi mai murdare decât au intrat în maşina de spălat. Şi asta din cauză că nu toate rufele sunt spălate cu apă fierbinte, necesară pentru a distruge germenii. O soluţie este ca, lunar, maşina să fie lăsată să ruleze o jumătate de oră doar cu apă şi cu înălbitor.
  5. Buretele de vase. Bacteriile găsesc un loc propice de dezvoltare în mediul umed din bureţii de vase. Aceştia trebuie schimbaţi săptămânal.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: