Patru greşeli în îngrijirea danturii şi cum pot fi combătute!

Patru greşeli în îngrijirea danturii şi cum pot fi combătute!

Guma nu înlocuieşte periajul

Guma nu înlocuieşte periajul

  Periuţele de dinţi tari sunt cele mai bune. Nimic mai departe de adevăr. Specialiştii cotidianului german “Bild“ ne spun care sunt cele mai grave 4 greşeli în îngrijirea dinţilor.

 Riscaţi să spălaţi stratul moale care furnizează minerale importante smalţului dinţilor. Mult mai bine e să beţi un pahar de apă după masă şi să aşteptaţi 60 de minute până să vă spălaţi pe dinţi.

1. Trebuie să ne spălăm pe dinţi după fiecare masă. Dacă vă spălaţi pe dinţi imediat după o masă acidă, vă faceţi mai mult rău decât bine.2. Dinţii de lapte nu trebuie îngrijiţi. Fals! Este foarte important ca dinţii de lapte să fie corect îngrijiţi şi să fie sănătoşi. Cariile se formează încă din această perioadă, iar dantura foarte tânără se dezvoltă greşit.

3. Fluorul nu este important. Cu totul neadevărat! Fluorul întăreşte dinţii şi împiedică bacteriile să se înmulţească. Pont: folosiţi sare iodată sau cu fluor la gătit. Prin mâncare, fluorul intră direct în contact cu dinţii.

4. E bine să ne periem dinţii cu fermitate. Dimpotrivă! Dacă vă periaţi cu prea multă forţă dinţii sau folosiţi o periuţă prea tare, riscaţi să vă distrugeţi smalţul sau să vă răniţi gingiile. Acestea lasă rădăcinile dinţilor descoperite. Până la carii, nu mai e decât un pas. Pont: periaţi dinţii ca şi cum aţi da cu o măturică, de la gingii spre vârful dinţilor.

 

http://www.click.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: